АКТУАЛЬНО

Турецький стрілець хоче запатентувати свою позу

Юсуф Дікеч, турецький олімпійський чемпіон, який здобув срібло у стрільбі з пневматичного пістолета на Іграх-2024, вирішив захистити свою унікальну позу, яка стала всесвітньо відомою завдяки мемам та копіюванням. Як повідомляє Hürriyet Daily News, спортсмен оформив право на свою позу, оскільки інші особи намагалися зареєструвати її без його згоди.

Ердінч Білгілі, тренер Дікеча, розповів, що після численних спроб реєстрації торгових марок, здійснених без відома спортсмена, була подана офіційна заявка на захист пози. “Ми дізналися про ці ініціативи і подали заявку на захист прав на позу близько тижня тому. Інші заявки були відхилені”, — пояснив Білгілі.

Позу Дікеча, що передбачає розслаблене положення з рукою в кишені під час стрільби, активно повторюють і зображають у різних форматах, включаючи футболки, чашки і чохли для мобільних телефонів. Цю техніку використовували навіть відомі особи, такі як Ілон Маск і нападник «Челсі» Ніколас Джексон.

Спортсмен сам пояснив, що його техніка має просте пояснення: “Я роблю це, щоб моє тіло було більш стабільним і зберегти рівновагу. Це просто моя техніка стрільби”, — сказав Дікеч.

Варто зазначити, що Дікеч став відомим не лише завдяки своїм медалям, але й завдяки вірусному виступу у соцмережі ТікТок, де його назвали “Кілером з Олімпіади”. На відміну від багатьох олімпійських стрільців, які використовують спеціальне обладнання для покращення точності, Дікеч стріляв у звичайних берушах і окулярах, дивлячись обома очима в ціль.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ