АКТУАЛЬНО

Туристи запрошуються переночувати на колишній військовій базі RAF Wainfleet

Готель RAF Wainfleet, розташований на колишній військовій базі Королівських ВПС у Лінкольнширі, Велика Британія, став об’єктом підвищеного інтересу та  увійшов у списки найнеординарніших готелів Airbnbs. На території готелю розташовані найрізноманітніші спальні приміщення, включаючи диспетчерську вежу, гелікоптер, літак, танк та інші військові машини.

Військовий центр RAF Wainfleet припинив свою діяльність у 2010 році, і його територію придбав місцевий фермер Вілл Роутон від Міністерства оборони. Реалізацію цього проекту здійснює команда з трьох осіб, включаючи самого власника Вілла Роутона, Джоша Френча, відповідального за переобладнання та технічне обслуговування, і Діану Фраєр, яка відповідає за інтер’єри, управління об’єктом і бронювання.

“У 2018 році ми додали вертоліт, а в 2019-му році придбали літак, які вибухали в Афганістані. Гелікоптер Westland Lynx використовувався для прикриття наземних військ, а літак Jetstream служив для практики інженерів-стажистів перед покупкою. Особливо популярним виявився літак, що спонукав нас до його переобладнання в спальню”, – розповідає Діана Фраєр.

Крім цього, на території готелю можна знайти швидку допомогу Unimog, танк Samaritan і пожежну машину Green Goddess. Процес переобладнання диспетчерської вежі зайняв рік, і тепер її кімната управління стала житловою зоною, а кабінети під нею – спальнями. Бункери бази також були перетворені в комфортні будинки для відпочинку.

“Ми проводили велику кількість робіт з демонтажу, включаючи розбирання паливних баків, проводки та внутрішніх приміщень, щоб створити достатньо простору для проживання. Однією з основних труднощів було зробити це все водонепроникним. Після цього ми встановлювали опалення, ліжка, телевізори та інші зручності”, – пояснює Діана.

Готель RAF Wainfleet користується великою популярністю, і його незвичайні приміщення регулярно потрапляють до списків найцікавіших готелів Airbnbs у Великій Британії. “Вежа працює на повну потужність протягом кількох років без перебоїв. Номери бронюються цілий рік, і вертольоти рідко бувають вільні у вихідні. Інші приміщення на території озера також популярні, особливо влітку, коли можна насолоджуватися природою біля води. У нас зупиняються різні гості, включаючи сім’ї та любителів природи”, – додає Діана.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ