АКТУАЛЬНО

Туристичне судно із 73 подорожуючими зазнало катастрофи у Таїланді

Ще одне туристичне судно із 73 подорожуючими на борту зазнало катастрофи у Таїланді, повідомляє тайська преса. Інцидент стався на узбережжі провінції Сатун, приблизно за 3 км від острова Бубу.

За даними тайських ЗМІ, катер Bandaya 19 перекинувся поблизу острова Бубу, недалеко від острова Липе у провінції Сатун. На борту перебували 73 туристи, включаючи 3 дітей (національність яких не вказана), та 4 члени екіпажу.

За рятувальні операції відповідала 491-а ескадрилья спеціального призначення ВМФ. Швидка реакція на надзвичайну ситуацію призвела до успішного порятунку всіх на борту. Усі туристи мали на собі рятувальні жилети, тому загиблих не виявлено. Серед постраждалих лише один турист отримав травму, яку лікарі виправили швами. Ще 10 туристів отримали легкі травми, а п’ятьох довелося госпіталізувати через контакт із морською водою. Всі потерпілі отримали медичну допомогу в лікарні острова Липе перед тим, як їх відправили на місця розміщення.

За попередніми висновками, причиною катастрофи стали сильні хвилі, які пошкодили корпус судна. Слід відзначити, що протягом кількох тижнів у Таїланді вже було повідомлено про несприятливі погодні умови, включаючи високі хвилі в Сіамському районі (до 4 метрів) і в Андаманському морі (2 метри), і рекомендовано уникати відходу від берега для прогулянкових човнів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ