АКТУАЛЬНО

У 2024 році Україна може розпочати новий контрнаступ за підтримки США

Україна у 2024 році може розпочати новий контрнаступ, отримавши підтримку від Сполучених Штатів Америки. Про це заявив чиновник з адміністрації президента США Джо Байдена на безпековому форумі в Аспені.

За його словами, США і їх союзники планують надавати підтримку Україні для ведення переговорів з Росією на вигідних для неї умовах. Мета полягає в тому, щоб до кінця наступного року Україна могла вести переговори, які змусять Росію робити вибір між прийнятними умовами для України та можливістю стикнутися з більш сильною країною.

Перший заступник помічника президента США з національної безпеки Джонатан Файнер підкреслив, що розвиток України базується на підтримці потужної промислової бази США і Європи, а також самої України. США допомагає Україні розвивати її оборонну промисловість, а співпраця охоплює виробництво систем протиповітряної оборони, ремонт та технічне обслуговування, а також виробництво критично важливих боєприпасів.

Також заплановано надсилання радника до Києва для підтримки переходу України до сумісних збройних сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у ключові галузі. Створено міжвідомчу “команду з питань угод з Україною”, яка буде радити партнерам з потенційних угод та експортних вимог для української оборонної промисловості.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ