АКТУАЛЬНО

У Афганістані понад 1 мільйон дівчаток позбавлені можливості отримати освіту. Це єдиний випадок у світі із подібними обмеженнями

У Афганістані понад мільйон дівчат віком від 6 класу не можуть навчатися через заборону, накладену Талібаном. Крім того, жінкам заборонено отримувати вищу освіту та викладати у школах. Це єдиний випадок в світі, коли існують такі офіційні обмеження на освіту.

До церемонії відзначення початку навчального року міністерство освіти Талібану не допустило журналісток. За словами міністра освіти Хабібулла Ага, відомство намагається підвищити якість освіти у релігійних і сучасних науках. Посадовець закликав студентів дотримуватися одягу, який відповідає ісламським та афганським принципам.

Заступник премʼєр-міністра Талібану Абдул Салам Ханафі зазначив, що влада прагне розширити навчання у всіх віддалених районах країни, але надає перевагу ісламським знанням. Рух Талібан переорієнтувався на медресе та релігійні школи.

Раніше Талібан заявляв, що продовження навчання дівчат суперечить ісламському закону, і не створили умови для їх повернення до шкіл. Заборона на навчання жінок є головною перепоною для Талібану на шляху до міжнародного визнання. Незважаючи на доступ хлопчиків до освіти, її якість погіршилась через зміну кадрового складу вчителів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ