АКТУАЛЬНО

У США пояснили, чому збивали ракети над Ізраїлем, але не робитимуть це над Україною

Попри те, що західна коаліція допомогла Ізраїлю відбити атаку Ірану, в Україні вона цього не робить. У Вашингтоні вважають, що це “різні конфлікти”.

Таку позицію підтвердив під час брифінгу у Білому домі координатор адміністрації Джо Байдена з національної безпеки Джон Кірбі. Відповідаючи на запитання журналістів, він зауважив, що чекав на це питання.

“Дивіться, це різні конфлікти. Різний повітряний простір. Різна картина загроз. Президент (Джо Байден, — ред.) ясно заявив ще на початку конфлікту в Україні, що Сполучені Штати не братимуть участі у цьому конфлікті військовим шляхом”, — підкреслив Кірбі.

Він підкреслив, що Вашингтон уже надав певну допомогу Україні у посиленні її системи протиповітряної оборони, але визнав, що наразі ця підтримка зупинена через ускладнення у Конгресі щодо законопроекту про фінансування.

Радник Байдена закликав законодавців не відкладати розгляд цього питання та допомогти Україні отримати необхідне фінансування.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон також висловив погляд, що його країна утримуватиметься від надання допомоги в ураженні ракет та дронів над територією України. За його словами, втручання західних країн може привести до загострення конфлікту та розпочати більш масштабну війну на європейському континенті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ