АКТУАЛЬНО

У Франції заперечують слова Наришкіна про намір відправити в Україну контингент у 2 тисячі осіб

Міністерство Збройних сил Франції заперечує озвучену директором СЗР РФ Сергієм Наришкіним інформацію про готовність Парижа направити в Україну контингент чисельністю 2 тисячі осіб.

Про це повідомляє La Depeche.

“Маневр, організований директором російської зовнішньої розвідки Сергієм Наришкіним, ще раз ілюструє систематичне використання Росією дезінформації. Ми розглядаємо такого роду дезінформацію як безвідповідальну провокацію”, – йдеться в заяві міністерства.

Паралельно в газеті Le Monde начальник штабу П’єр Шилль стверджує, що французька армія “готова”.

“Який би не був розвиток міжнародної ситуації, французів можна переконати: їхні солдати дадуть відповідь. Щоб захиститися від нападів на неї і захистити свої інтереси, французька армія готується до найважчих боїв, заявляючи про це і демонструючи це”, – заявив Шилль.

 Раніше Кулеба в інтерв’ю італійській La Stampa заявив, що Макрон говорив про відправлення в Україну не бойових частин, а інструкторів.

Він зазначив, що Україна ніколи не просила відправляти західні війська, а потребує тільки боєприпасів.

“Ми ніколи не просили людей і бойових частин, ми пишаємося нашими солдатами. Коли Макрон заговорив про введення військ в Україну, європейські лідери запанікували. Макрон лише хотів сказати, що є можливість навчання українських солдатів безпосередньо в Україні, а не за її межами, як це відбувається зараз”, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, в ефірі французького ТБ, розмірковуючи , де могли б розміщуватися французькі війська в Україні, говорили саме про бойові підрозділи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ