АКТУАЛЬНО

У Грузії затримали членів злочинної групи, що виманила мільйонні суми у європейців

Затримано семеро осіб в Грузії у зв’язку з операціями шахрайських кол-центрів, через які швейцарські інвестори втратили мільйони франків, повідомила грузинська прокуратура. Ця операція стала можливою завдяки співпраці із європейськими агентствами та є частиною розслідування транснаціональних шахрайських кол-центрів, яке триває з літа у співпраці зі швейцарськими відомствами та Євроюстом.

Під час обшуків у Тбілісі в офісах і домівках десятків підозрюваних правоохоронці вилучили носії інформації, документи та значні суми готівкою. За даними прокуратури, злочинна група в Грузії створила компанії та відповідні сайти, організувала роботу кол-центрів для приваблення “клієнтів”. Шахраї представлялись як надійні інвестиційні компанії, пропонуючи різні операції, а почавши співпрацю, обманювали клієнтів та відмивали отримані кошти.

За попередніми даними слідства, зловмисники заволоділи мільйонами швейцарських франків, які належали громадянам Швейцарії. Арештовано рахунки і нерухомість компаній, які вважають частиною схеми. Учасникам групи може загрожувати від 9 до 12 років позбавлення волі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ