АКТУАЛЬНО

У НАТО хочуть створити “військовий Шенген” для швидкого перекидання військ та техніки

Нідерланди, Німеччина та Польща домовилися про створення військового коридору для забезпечення швидкого переміщення військ між північними морськими портами Європи та східним флангом НАТО. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен розповіла про це у співбесіді з виданням Delfi.

За її словами, угода про наміри підписана з метою полегшити переміщення військ та військової техніки між країнами-членами НАТО. Цей “військовий Шенген”, як називають його, допоможе країнам ефективніше реагувати на потенційні загрози.

Оллонгрен зазначила, що такий коридор є лише початком, і схожі ініціативи потрібні в інших регіонах, таких як Балтійський регіон, Скандинавія та південна Європа. Вона відзначила, що ці зміни покращать інфраструктуру та здатність НАТО реагувати на потенційні виклики.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив про можливу ескалацію російської агресії після конфлікту в Україні. У світлі цього Financial Times повідомив, що країни-члени НАТО почали готувати інфраструктуру для перекидання військової техніки у разі загострення конфлікту з Росією.

Столтенберг також наголосив на необхідності швидко збільшити виробництво зброї серед країн НАТО.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ