АКТУАЛЬНО

У парламенті Нідерландів зібрали голоси, аби змусити короля платити податки

Ініціатори пропозиції щодо того, щоб король Нідерландів сплачував податки нарівні з іншими громадянами, повідомили, що мають підтримку двох третіх депутатів обох палат парламенту. Зміна цього положення, яке звільняє короля від сплати податків, потребує підтримки не менше 100 з 150 депутатів нижньої палати і 50 з 75 верхньої.

Представники нідерландських партій D66, SP і PvdD заявили, що вперше набрали необхідну кількість голосів для подальших кроків у цьому питанні. Їхня ініціатива передбачає позбавлення податкових пільг усіх членів королівської родини, включаючи короля Віллема-Александра, королеву Максиму, принцесу Беатрікс і кронпринцесу Амалію.

“Важливо, щоб король також сплачував податок на прибуток. Вчитель і поліцейський теж це роблять. Кожен у Нідерландах робить внесок у громадські установи”, – наголосив депутат нижньої палати від D66 Йост Снеллер.

Поправки також передбачають, що Міністерство в загальних справах Нідерландів після ухвалення має інформувати парламент про кроки для позбавлення монарха податкових пільг протягом чотирьох тижнів після призначення нового прем’єра.

Раніше більше 70% населення Нідерландів висловили підтримку ідеї того, щоб королівська родина сплачувала податки до бюджету.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ