АКТУАЛЬНО

У Штатах відкрито понад 50 кримінальних справ щодо допомоги Україні

Якщо Байден не переможе, кримінальні справи щодо допомоги Україні доведуть до суду і реальних посадок. Відповідно, кожен контракт на допомогу Україні тепер вивчають у США “під лупою”.

Як відомо, американські прокурори розслідують понад 50 кримінальних справ, пов’язаних із допомогою, яку надсилають Україні, але поки що обвинувачень висунуто не було. Як повідомив генеральний інспектор Пентагону Роберт Сторч, серед виявлених порушень – “шахрайство під час закупівель, підміна продукції, крадіжка, шахрайство або корупція, а також нецільове використання коштів”, деякі розслідування тривають і проти підрядників. Крім того, деякі декларації вантажів, відправлених через Польщу, не були складені належним чином. Сторч попередив, що варто чекати на нові справи, заведені за статтями про зловживання, “з огляду на кількість і швидкість” відправок озброєнь Україні.

Природно, що цей корупційний “кейс” гарантовано просуватиме команда Трампа – днями прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан інсайдив, що екс-президент США “не дасть ні пенні” Україні, якщо його переоберуть. Тож розслідування всіх “муток”, що накопичилися за час президентства Байдена і безпосередньо пов’язані з мільярдними витратами на Україну, буде цілком логічним ходом з боку Трампа.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ