АКТУАЛЬНО

У США вважають, що Росія вже розпочала втручання у вибори президента 2024 року

Росія активно поширює дезінформацію перед виборами президента США 2024 року, використовуючи підроблені онлайн-акаунти та ботів для нанесення шкоди чинному президенту Джо Байдену та демократичним колегам. За інформацією NBC News від 26 лютого, це надходить від колишніх американських чиновників та експертів у сфері кібербезпеки.

Експерти вважають, що ці напади на Байдена є частиною стратегії Москви для зменшення американської підтримки Україні та підірвання солідарності з НАТО.

Аналогічні зусилля спостерігаються і в Європі, де Франція, Німеччина та Польща зазначили, що Росія активно використовує пропаганду, намагаючись вплинути на майбутні вибори до Європарламенту у червні.

У Сполучених Штатах пропагандистські теми, спільні з Росією, часто повторюються у коментарях деяких республіканських законодавців та коментаторів, які підтримують попереднього президента Трампа. Зокрема, вони описують український уряд як “глибоко корумпований”.

Найбільшою турботою для чиновників та експертів США є можливість втручання Росії у вибори через підроблені аудіо або відео, створені за допомогою штучного інтелекту, або через “злам та витік” конфіденційної інформації, такої як внутрішня електронна пошта Демократичної партії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ