АКТУАЛЬНО

У Тверській області знищені ракети “Град”, С-300 та “Іскандер”

У ніч на 18 вересня дрони атакували склад боєприпасів у місті Торопець Тверської області Росії. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. На складі росіяни зберігали п’ять видів ракет, включно з ракетами до реактивної системи залпового вогню “Град”, зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400, а також балістичні ракети до комплексу “Іскандер”. Крім того, починалося накопичення запасів північнокорейських ракет KN-23.

Знищення стратегічного запасу

За словами Коваленка, це був один із важливих складів російської армії, який відігравав ключову роль у забезпеченні арсеналу військових на передовій. Ураження такого об’єкту — вагомий успіх українських сил у боротьбі з російською військовою машиною.

Місцева влада, як завжди, не визнала масштабів ураження, стверджуючи, що “пожежа спалахнула через уламки БПЛА”. Однак свідчення очевидців і значна пожежа, що супроводжувалася детонацією, вказують на те, що склад був вражений.

Евакуація мешканців

У зв’язку з пожежею та небезпекою детонації боєприпасів, губернатор Тверської області Ігор Руденя наказав частково евакуювати населення. Мешканців міста Торопець терміново переміщують до сусіднього міста Західна Двіна.

Зростання ударів по Росії

Цей випадок є черговим ударом дронів по російським об’єктам. Після початку повномасштабної війни дрони неодноразово атакували військові склади, аеродроми та інфраструктурні об’єкти на території РФ. Хоча російська влада не визнає втрат, ці удари завдають значних збитків та послаблюють можливості російської армії продовжувати агресію проти України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ