АКТУАЛЬНО

У Windows 11 тепер є бездротовий доступ до файлів на Android

Microsoft нещодавно анонсувала нову функцію для користувачів програми Windows Insider, яка дозволяє переглядати файли смартфонів з Android 11 та вище безпосередньо у файловому провіднику Windows 11. Ця функція буде поступово доступною для всіх каналів інсайдерської програми Windows 11.

Завдяки цій новинці користувачі зможуть бездротово отримувати доступ до всіх файлів та папок на своїх смартфонах, включаючи медіафайли. Можна буде переглядати, перейменовувати, переміщати, видаляти та копіювати файли між комп’ютером і телефоном.

Щоб скористатися цією функцією, необхідно мати смартфон з Android 11 або вище, бета-версію програми Link to Windows на Android (версія 1.24071 та вище), а також бути учасником програми Windows Insider із Windows 11.

У беті Windows 11 з'явилася можливість переглядати файли зі смартфона у файловому провіднику

Для активації функції потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити налаштування “Bluetooth та пристрої” на комп’ютері.
  2. Перейти у розділ мобільних пристроїв, обрати “керувати пристроями” та надати ПК дозвіл отримувати доступ до смартфона.
  3. Після цього має з’явитися перемикач для відображення телефона у файловому провіднику. Якщо перемикача немає, функція поки недоступна.

Microsoft також попередила про декілька відомих проблем. Наприклад, файли, видалені зі смартфона через ПК, переміщуються до нової папки Recycle Bin і зберігаються там 5 днів, хоча вказано, що термін зберігання становить 30 днів. Також видалені файли можуть не відображатися у файловому провіднику на ПК, і інколи дії, здійснені на ПК, можуть не синхронізуватися зі смартфоном. Для вирішення останньої проблеми рекомендується вийти з облікового запису Windows на ПК та знову увійти.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ