АКТУАЛЬНО

У ЄС обіцяють виробляти 2 млн артилерійських снарядів для України щороку

Єврокомісар із фінансів Йоганнес Ган оголосив, що з 2025 року Європейський Союз збільшить виробництво артилерійських снарядів для України до двох мільйонів щороку.

За його словами, до березня 2024-го, коли ЄС мав передати Україні мільйон снарядів, “ми будемо здатні постачати 500,2 тисячі артилерійських боєприпасів”.

“До кінця поточного року ми матимемо настільки значні виробничі можливості, що зможемо виробляти два мільйони артилерійських снарядів щороку з наступного року”, – додав він.

Ган визнав, що ЄС не зміг виконати обіцянку про постачання мільйона снарядів Україні через проблеми з виробництвом. “Боєприпаси завжди вироблялися відповідно до попиту. Саме тому ми скоротили значну частину виробничих потужностей у минулому, і тепер нам доводиться їх знову нарощувати”, – пояснив він.

На початку січня в Єврокомісії висловлювали впевненість, що ЄС зможе виробити мільйон боєприпасів для України до весни цього року, хоча процес затримався.

Міністри оборони країн ЄС на зустрічі у Брюсселі наприкінці січня домовилися, що виконають свою обіцянку поставити Україні мільйон артилерійських боєприпасів, але з затримкою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ