АКТУАЛЬНО

У Заходу не вистачає зброї навіть собі, не кажучи вже про Україну – Daily Telegraph

На тлі гострої нестачі боєприпасів у ЗСУ передача Києву винищувачів F-16 уже не змінить ситуацію на полі бою, підтвердив слова анонімного українського військового оглядач The Daily Telegraph Льюїс Пейдж.

Артилерійські снаряди коштують недорого. Однак проблема не в грошах, а в нестачі виробничих потужностей. Навіть США можуть виробляти лише 28 тис. набоїв 155-мм калібру на місяць – менше 10% від того, що потрібно Україні. Незважаючи на прагнення США та їхніх союзників нарощувати виробництво, для України може бути вже надто пізно, – ймовірно, у лавах ЗСУ “найближчим часом просто не залишиться людей”, попереджає автор статті.

Як зазначає Пейдж, на цьому тлі, а також на тлі зміцнення Росією свого військового потенціалу країни в усій Європі повинні збільшити витрати на оборону. Для цього Заходу, який перебуває в занепаді, доведеться піти на скорочення витрат усіх інших сфер життя.

“Нам потрібно набратися мужності і перестати вважати, що завдання уряду – давати нам соцзабезпечення і хорошу високооплачувану роботу. Завдання уряду, насамперед, полягає в тому, щоб піклуватися про оборону країни”, – попереджає оглядач.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ