АКТУАЛЬНО

Участь німецьких компаній у будівництві в окупованому Маріуполі

За дослідженням телепрограми Tagesschau каналу ARD, німецькі компанії беруть участь у російському будівництві в окупованому Маріуполі. Ця реконструкція, яка стала необхідною після облоги міста два роки тому російськими військами, є важливою для Кремля.

Згідно з розслідуванням, німецькі компанії, зокрема, корпорація Knauf, беруть участь у будівництві шляхом постачання будматеріалів, які використовуються на будівництві за замовленням Міноборони Росії.

Також у розслідуванні згадується фірма WKB Systems з Мюнстерланду, яка виробляє обладнання для виробництва пористого бетону, яке також використовується у будівництві в Маріуполі.

Зазначається, що основним акціонером компанії WKB Systems є російський бізнесмен Віктор Бударін. Ця компанія постачає свою продукцію російській фірмі, яка також належить Бударіну.

Незважаючи на важливість будівництва для відновлення міста, точна кількість мирних жителів, які загинули під час облоги, залишається невідомою. Проте, за кількістю поховань, які зʼявилися під час і після облоги, це число може перевищувати 10 тисяч людей. Маріуполь був сильно пошкоджений під час конфлікту, і зараз російські пропагандистські ЗМІ активно висвітлюють процес відновлення міста.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ