АКТУАЛЬНО

Туск: Ситуація на українському фронті критична, найближчі тижні можуть вирішити долю війни

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив погляд, що ситуація на українському фронті наразі є критичною. Він підкреслив важливість посилення оборонної допомоги Києву від країн-партнерів, особливо у протидії ракетному та дроновому терору з боку Росії.

Після неформального саміту Європейської ради Туск висловив думку, що найближчі тижні можуть вирішити долю російсько-української війни. Він зазначив, що на саміті обговорювалася питання безпеки, яка є особливо важливою з польської точки зору.

Прем’єр-міністр зазначив, що Німеччина надала Україні додатковий комплект батарей Patriot і закликала інші країни зробити те ж. Однак Польща, як “прифронтова держава”, не має достатньо систем Patriot для передачі їх Києву.

Щодо посилення протиповітряної оборони України, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що глави МЗС країн G7 працюють над рішенням щодо передачі додаткових батарей протиповітряної оборони Україні. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін знайшов щонайменше 6 систем Patriot, які можна передати українській стороні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ