АКТУАЛЬНО

Угорщина – єдина країна ЄС, громадяни якої гинуть на війні в Україні, – Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю італійській газеті Il Giornale зробив резонансну заяву, зазначивши, що Угорщина є єдиною країною Європейського Союзу, громадяни якої гинуть на війні в Україні.

Ця заява пролунала на тлі загострення бойових дій на сході України і посилення міжнародної уваги до конфлікту.

«Угорщина межує з Україною, це не просто війна, а на нашому кордоні… В Україні є угорські громадяни з мадярської меншини, які воюють на боці української армії і гинуть. Ми єдина країна ЄС, громадяни якої гинуть в Україні”, – заявив Орбан.

Він пояснив причину своєї позиції щодо війни в Україні.

«Ми перебуваємо на роздоріжжі: або ізолювати конфлікт і знайти дипломатичний шлях, або заглиблюватися у війну. Якщо ми дозволимо Україні завдати удару по Росії зброєю, яку також постачає Італія, це матиме наслідки у вигляді сильної реакції Росії, і ризик втручання НАТО опиниться в одному кроці”, – сказав Орбан.

При цьому стратегію ЄС у цьому питанні угорський прем’єр вважає помилковою.

«Стратегія ЄС також тактично невдала, ми не усвідомлюємо, що граємо з вогнем… Нам слід поставити запитання, у чому полягають стратегічні інтереси Європи, і закликати до припинення вогню. Усе це неправильно, і громадська думка хоче миру, а не війни”, – пояснив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ