АКТУАЛЬНО

“Україна чекатиме роками”: головний редактор Defense Express про надання F-16 та перспективи

Головний редактор видання Defense Express, Олег Катков, розповів про тривалу програму надання літаків F-16 Україні, передбачаючи, що цей процес може зайняти кілька років.

У ефірі телеканалу “Еспресо” Катков заявив, що Україна буде чекати роками на отримання F-16, оскільки літаки надходитимуть в країну поетапно в рамках довгострокової програми.

“Ми будемо чекати роками на F-16, тому що літаки надходитимуть в Україну поступово. І це є реалізацією програми”, – зазначив головний редактор.

Катков відзначив, що програма передбачає отримання Україною літаків F-16 від країн-донорів, які замінюють їх на F-35. Однак відзначив, що деякі з цих країн-донорів можуть почати передачу F-16 значно пізніше, а перші літаки можуть надійти не раніше 2025 року.

“Постачання Україні F-16 – це не короткострокове завдання. Це одна з найбільших програм переозброєння України”, – підкреслив Катков.

Важливо відзначити, що вже зараз Норвегія передає два F-16 для навчання українських пілотів в Данії, але основна програма отримання літаків може тривати ще кілька років.

Інші експерти, такі як авіаційний експерт Костянтин Криволап, вважають, що перші F-16 можуть потрапити до України до кінця березня 2024 року, після завершення підготовки українських пілотів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ