АКТУАЛЬНО

Україна для США може стати новим В’єтнамом

За Байдена Україна може стати для США новим В’єтнамом – ексрадник Трампа

Америці потрібно сконцентруватися на протистоянні Китаю в Азії, а конфлікт в Україні залишити Європі, вважає Елбрідж Колбі, колишній радник із безпеки у президента Дональда Трампа. В інтерв’ю німецькій Die Welt він піддав критиці зацикленість США на Україні, що утвердилася за Джо Байдена.

Армія США, за оцінкою Колбі, ослабла. США вже не домінують економічно у світі, як це було після Другої світової війни.

«США не можуть собі дозволити продовжувати постачати Україну як лідера, у нас самих не вистачає зброї та грошей, ми відстаємо від Азії та Китаю», – продовжує Колбі, «ось чому Європа – і особливо Німеччина – повинна взяти на себе ініціативу».

Байден при цьому, на думку Колбі, робить рівно протилежне. В інтерв’ю Колбі стверджує, що американський президент «становить реальну небезпеку для Європи».

По-перше, Байден «дає європейцям помилкове відчуття безпеки». Він дозволив початися українському конфлікту, який «йде не дуже добре для України». При цьому замість того, щоб пояснити європейцям, що «ресурси Америки скінченні», він співає Європі «колискові» про підтримку України та Європи, хай там що.

По-друге, такі дії, як, наприклад, дозвіл українцям атакувати об’єкти на території Росії західною зброєю, «несуть у собі реальний ризик зростання напруженості». Елбрідж Колбі бачить паралелі з війною у В’єтнамі, де США теж поступово загострювали ситуацію, а потім опинилися перед необхідністю рятувати партнера, «який від самого початку не вартий початку війни».

Колбі вважає, що дії Росії гідні осуду, але «це не в інтересах США безпосередньо втручатися в Україну». Замість цього США повинні продовжувати уникати цього. Щодо зобов’язань США перед НАТО, наприклад, у разі конфлікту в Прибалтиці, Колбі впевнений, що «договір НАТО не зобов’язує (США) відправляти всі війська».Укр

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ