АКТУАЛЬНО

Латвійці не хочуть бачити у себе українських біженців після завершення конфлікту

Лише невелика частина латвійського суспільства вважає, що державі слід постаратися утримати в Латвії українських біженців заради розв’язання демографічних проблем і ринку праці. Про це свідчать результати опитування, проведеного центром Norstat на замовлення LSM.

Респондентів попросили оцінити висловлювання “Державі слід спробувати утримати українських біженців після війни, щоб полегшити латвійські проблеми з демографією і робочою силою“.

Тільки 6% респондентів погодилися з ним повністю, а 14% підтримують його частково. Ще 31% поставився до висловлювання нейтрально (ні за, ні проти), 24% – скоріше не згодні, 17% – безумовно не згодні.

Жінки частіше, ніж чоловіки, висловлювалися однозначно або скоріше проти того, щоб утримувати українців у Латвії після війни (44% і 38%), і рідше однозначно або скоріше за (17% і 26%).

Якщо дивитися на вік, то найбільше негативних відповідей – у групі від 40 до 49 років (46%), але й у всіх інших частка тих, хто проти, набагато більша, ніж тих, хто за. Серед тих, хто розмовляє в сім’ї латиською, частка незгодних із висловлюванням менша, ніж серед тих, хто розмовляє російською (39% і 44%), частка згодних – вища (23% і 17%).

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ