АКТУАЛЬНО

Україна на шляху до ЄС: Зеленський в День Гідності та Свободи відзначає 10 років боротьби

21 листопада, у День Гідності та Свободи, президент України Володимир Зеленський висвітлив важливі моменти десятирічної боротьби України за європейське майбутнє. У своєму зверненні, він зазначив важливі дати – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року, як символи нової етапу в історії країни.

Згадуючи події десятиріччя тому, коли українці стали протистояти беззаконню та спробам позбавити їх європейського майбутнього, Зеленський підкреслив об’єднання людей не лише проти чогось, але і за себе. Він висловив подяку всім, хто боровся за справедливість, правду та свободу.

Президент наголосив, що в той час фактично відбулася перша перемога в сучасній війні – перемога небайдужості, хоробрості, Революції Гідності, народного спротиву та героїчного виступу Героїв Небесної Сотні.

Зазначаючи, що 20 років тому це була романтична мрія, а 10 років тому – амбітна мета, Зеленський вказав, що сьогодні це реальність, яку неможливо зупинити. Він висловив переконаність у тому, що статус кандидата і подальші переговори про вступ України в ЄС повинні завершитися повноправним членством.

Наголошуючи на важливості боротьби за гідність та свободу попри війну, Зеленський висловив вдячність тим, хто захищає Україну та Європу. Він підкреслив, що Україна не дозволить відібрати у себе свободу та виявить гідність в будь-яких обставинах.

Завершуючи своє звернення, Зеленський наголосив на важливості не боятися та боротися, цитуючи одну з важливих мудростей, яку українці вивчили давно. Заклик до активної боротьби за цінності та ідеали став центральним зверненням президента у День Гідності та Свободи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ