АКТУАЛЬНО

Україна планує початок будівництва великих блоків для АЕС

Міністр енергетики Герман Галущенко оголосив, що Україна разом із союзниками, зокрема США, в найближчому майбутньому розпочне будівництво значущих блоків для атомних електростанцій. Планується виконати цю роботу протягом поточного року.

Герман Галущенко поділився цією інформацією під час телемарафону, де висвітлив плани Міністерства енергетики на 2024 рік. Він вказав, що крім початку будівництва великих енергоблоків для атомних електростанцій, у планах відомства на 2024 рік також знаходяться децентралізація та збільшення потужностей розподіленої генерації електроенергії.

Міністр пояснив, що досягнення цих цілей передбачає встановлення газових турбін, проведення ремонтних робіт, а також заміщення високовольтних трансформаторів на підстанціях.

Нагадаємо, раніше Герман Галущенко висловив занепокоєння тим, що споживачі електроенергії в Україні надто часто уникають виплат за послуги. Він назвав дві області з найбільшою кількістю боржників та розповів про рішення щодо скасування мораторію на відключення від електромережі.

Раніше також було повідомлено, що в Харкові близько 77% споживачів мають борги за електроенергію, при цьому третина з них заборгованість перевищує 10 тисяч гривень. Однак наразі немає планів щодо відключення їх від електромережі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ