АКТУАЛЬНО

Україна посилює атаки: нові розвідувальні дані ISW

На початку листопада 2023 року Україна посилила атаки проти об’єктів російських військ та інших важливих об’єктів на окупованих територіях та в самій Росії, за новими розвідувальними даними, представленими експертами Інституту вивчення війни (ISW).

Джерело інформації, оприлюднене ISW, підкреслює, що Україна веде активні військові дії проти російських військових та об’єктів матеріально-технічного забезпечення в окупованих територіях України та на території РФ.

За інформацією, отриманою від Головного управління військової розвідки України, українські партизани здійснили напад на російський військовий штаб в окупованому Мелітополі Запорізької області. Цей напад призвів до загибелі щонайменше трьох офіцерів ФСБ і Росгвардії Росії.

“Українські війська неабияк підсилюють свою діяльність в тилу окупованих територій, наносячи удари по різноманітним об’єктам, включаючи важливі військові об’єкти та логістичні вузли,” – зазначається у звіті ISW.

Зафіксовані напади включають атаки на колишнього голову “Народної міліції” Луганської Народної Республіки, удари по російській військовій базі в окупованому Скадовську Херсонської області та об’єкти Чорноморського флоту в Криму.

Експерти також відзначають, що Україна активізувала ударні операції на окупованому Криму з літа 2023 року.

Основні Висновки ISW за 12 листопада:

  1. Україна Посилює Атаки: Україна збільшує кількість атак на російські військові та важливі об’єкти на території окупованих регіонів та Росії.
  2. Масштаби Російських Зусиль: Російський уряд спрямовує зусилля на зменшення масштабів українських атак та збереження контролю над інформаційним простором.
  3. Позиціонування РФ: Російська Федерація намагається позиціонувати себе як гаранта безпеки авторитарних країн Африки.
  4. Ракетні Удари РФ: Російські війська здійснили обмежену серію ракетних ударів по південній Україні 12 листопада.
  5. Операції Окупантів: Окупанти продовжують наступальні операції в різних напрямках, включаючи лінію Куп’янськ-Кремінна, поблизу Бахмута, кордону Донецької та Запорізької областей, а також заході Запорізької області.
  6. Успіхи Українських Військ: Українські війська долучилися до незначних успіхів на сході Херсонської області в ході триваючих наземних операцій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ