АКТУАЛЬНО

 Українські пілоти почали навчання на F-16 у Румунії

У Румунії стартує навчання українських пілотів на винищувачах F-16, що відзначає новий етап українсько-румунського військового співробітництва. Згідно з інформацією Deutsche Welle, Європейський навчальний центр F-16 на військово-повітряній базі Фетешті розпочав приймати українських пілотів.

Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар та його нідерландський колега Кайс Оллонгрен відкрили центр у понеділок, 13 листопада, позначивши важливий момент у співпраці між країнами.

Тривалість навчання в центрі, розташованому на відстані 150 кілометрів на схід від Бухареста, складатиме принаймні шість місяців. Представники компанії Lockheed, виробника F-16, забезпечили не лише винищувачі для навчання, але й надали інструкторів та технічний персонал.

Нагадаємо, що літаки F-16 були доставлені до Румунії з Нідерландів тиждень тому, і це відзначилося як крок до поглиблення співпраці українських та румунських військових.

Українські пілоти вже розпочали практичне навчання у повітрі на F-16, що вказує на активний процес адаптації до нових винищувачів та набуття відповідних навичок.

Це співпраця не лише підвищить кваліфікацію українських пілотів, але й поглибить взаємодію між Румунією та Україною у сфері оборони та безпеки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ