АКТУАЛЬНО

Україна сподівається на укладення «важливих домовленостей» з партнерами до закінчення року, заявив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця 2023 року країна очікує укладення “важливих домовленостей” з партнерами. Цю інформацію він оприлюднив у своєму вечірньому зверненні в понеділок, 4 грудня. Зазначено, що президент провів нараду із міжнародниками щодо зовнішньополітичних комунікацій країни у грудні, плануючи активну роботу на протязі цього місяця.

“Очікуємо  важливих домовленостей із партнерами до кінця року”, – зазначив Зеленський, додавши, що отримав важливу і актуальну інформацію від керівника зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка щодо подій, на які Україні слід бути готовою.

Раніше повідомлялося, що представники країн Євросоюзу мають обговорити початок переговорів про членство з Україною на наступний день. Це відзначає початок підготовки до саміту лідерів ЄС, запланованого на 14-15 грудня, де очікується ухвалення рішення про перспективи євроінтеграції України та інших країн, а також про продовження бюджетної допомоги Україні до 2027 року на суму 50 млрд євро.

У вівторок посланці 27 країн ЄС обговорять проєкт угоди саміту. Єврокомісія раніше рекомендувала розпочати переговори щодо вступу України в ЄС та Молдови, визнаючи успішні реформи, проведені Україною. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підкреслила, що Україна виконала понад 90% вимог, визначених комісією минулого року.

У контексті цих подій угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан висловив протистояння щодо початку переговорів про вступ України до ЄС, вказавши на чітку позицію своєї країни. Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що Україна представила Угорщині детальний план щодо вирішення спірних питань з нацменшинами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ