АКТУАЛЬНО

Україна та Єврокомісія будуть сьогодні просити уряд Польщі скасувати рішення про блокування кордону

Сьогодні заплановано проведення заходу на рівні міністрів інфраструктури України, Олександра Кубракова, Польщі, Анджея Адамчика, та керівництва Європейської комісії. Під час цього зібрання Україна та Єврокомісія планують вимагати від польського уряду скасування рішення про блокування кордону з боку польських перевізників.

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, Володимир Балін, повідомив журналістам УНН про цей захід. За його словами, мета зібрання – вимагати від Польщі скасування блокування кордону.

«Сьогодні має бути захід на рівні віцепрем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова, міністра інфраструктури Польщі Адамчика та керівництва Європейської комісії о 11:00. Мета цього заходу – це Україна разом з Європейською комісією буде вимагати від польського уряду скасувати рішення про блокування», – заявив Балін.

Також він відзначив, що польські перевізники мають намір посилити свою протестну діяльність.

«Що стосується самих страйкарів, то на сьогодні вони тільки планують посилити страйк, зокрема, відомо, що з 21 листопада вони ще хочуть заблокувати четвертий пункт перетину – Медика-Шегині», – додав Балін.

Українські перевізники також зазнали збитків через протести, оскільки кожна година простою транспортного засобу призводить до великої втрати доходів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ