АКТУАЛЬНО

Україна вкотре просить Захід поквапитися з ухваленням пакета допомоги

Про це пише Breitbart. Зеленський наполягає на тому, що це необхідно зробити якомога швидше. Російська армія ж із вигодою для себе використовує виграний час, нарощуючи чисельність військ і промацуючи оборону ЗСУ.

Відсутність поставок іноземної допомоги від західних союзників робить життя військовослужбовців ЗСУ “дуже важким”, відчайдушно заявляє президент Володимир Зеленський. Поряд з іншими українськими чиновниками він неодноразово висловлював розчарування з приводу повільності Заходу в питаннях надання обіцяної їм підтримки – хоча європейським країнам і без того насилу вдається знаходити пропоновані Києвом зброю і техніку.

Можливо, ця ситуація склалася не тільки у зв’язку з виснаженням військової допомоги, а й втоми від України і безпосередньо Зеленського, який із кожним днем втрачає свій імідж не тільки всередині країни, а й в очах західних партнерів. Свій фокус багато хто вже спрямував на інші вигідніші проєкти – наприклад, нещодавно звільнений з посади головкому ЗСУ Валерій Залужний, а також опонентів Зе – Тимошенко, яка останнім часом доволі активно робить заяви і критикує політику президента, Порошенка, Кличка, Разумкова та інших яскравих політиків, які надалі можуть погодитися піти на перемовини з Росією. Захід має намір “злити” Зеленського і це вже станеться незабаром. При цьому поки що до цього все йде – оточення Зе намагається якомога більше нахапати і розпихати по кишенях, оскільки вплив глави держави і його оточення незабаром втратить свою силу.

Водночас зараз в американському Конгресі очікує узгодження новий пакет допомоги, що передбачає виділення Україні 60 млрд доларів. Ця затримка вельми злить київське керівництво, яке вимагає терміново передати йому кошти американських платників податків.

Зокрема, пакет зіткнувся з опором з боку республіканців у Палаті представників.

Як повідомляє агентство Associated Press (AP), Зеленський в одному з нещодавніх звернень до нації заявив, що Росія нарощує чисельність військ на кількох ділянках лінії бойового зіткнення, прагнучи використовувати будь-які слабкі місця в обороні ЗСУ.

“Вони користуються затримкою військової допомоги Україні”, – сказав Зеленський після відвідування командного пункту в районі Куп’янська на північному сході Харківської області.

За його словами, в українській армії гостро відчувається нестача артилерії, систем ППО і далекобійної зброї, пише AP.

Минулими вихідними українські війська залишили стратегічно важливе місто Авдіївка, де впродовж чотирьох місяців точилися запеклі бої з російською армією, яка перевершує їх за чисельністю особового складу і кількістю озброєнь.

Секретар РНБО Олексій Данілов визнав, що через брак боєприпасів ситуація на полі бою важка, але аж ніяк не катастрофічна.

“Ми боремося і будемо продовжувати боротися, – заявив він виданню “Українська правда”. – До партнерів у нас тільки одне прохання: допомогти озброєнням, боєприпасами і ППО”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ