АКТУАЛЬНО

Українцям радять почати зберігати кошти на пенсію вже зараз

За демографічних викликів, з якими стикається держава, високі соціальні пенсії стануть недосяжними. Для українців настає час розпочати збереження коштів на пенсійний вік та бути готовими працювати стільки, скільки можливо. Таку думку висловила перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Вона завірила, що держава продовжить виплачувати пенсії з солідарної пенсійної системи, але ці виплати будуть скромними. Марчак наголосила, що солідарні пенсії у європейських країнах зазвичай є мінімальною гарантією, і якщо людина прагне отримати високу пенсію, вона повинна збирати заощадження протягом життя.

В Україні, на думку Марчак, потрібно розглянути впровадження трьох елементів пенсійної системи: солідарні пенсії, введення загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи та підготовка до працевлаштування до тих пір, поки це можливо. Вона закликала українців починати зберігання коштів на пенсію негайно, навіть до введення обов’язкової накопичувальної системи.

Додатково, Марчак висловила думку, що люди мають бути готові працювати, доки це можливо по здоров’ю, та при цьому вийти на пенсію лише тоді, коли фізично не можуть продовжувати працювати.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ