АКТУАЛЬНО

Україні не вистачає боєприпасів навіть для оборони – Politico

В української армії занадто мало артилерійських снарядів навіть для того, щоб ефективно оборонятися, не кажучи вже про перехід у наступ, для якого потрібно набагато більше боєприпасів, пише Politico.

Незважаючи на нарощування Україною внутрішнього виробництва снарядів, країна, як і раніше, покладається на поставки своїх союзників, які не поспішають розщедрюватися і спустошувати власні запаси. За словами українських військових, у них і раніше не було достатньої кількості снарядів, однак відсутність додаткової західної допомоги робить ситуацію ще гіршою.

Високопоставлений офіцер української армії на умовах анонімності повідомив Politico, що Росія домінує на полі бою, з огляду на те, що ЗСУ значно поступаються за кількістю щоденно випущених снарядів. “Зараз на деяких напрямках це число іноді у багато разів перевищує нашу відповідь”, – зазначив офіцер.

Гостра нестача снарядів, як зазначає видання, є однією з ключових причин, що змусили українську армію перейти до оборони по всьому фронту. Однак навіть в умовах переходу до оборони ЗСУ доводиться економити боєприпаси, що змушує на полі бою дедалі частіше покладатися на безпілотники, запаси яких теж не нескінченні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ