АКТУАЛЬНО

Укренерго успішно відновило обладнання на центральній підстанції в Україні

НЕК “Укренерго” відновила роботу частини обладнання на підстанції в центрі України та відремонтувала лінію електропередачі на півдні.

Сьогодні в південному регіоні повернута в роботу після планового, перетвореного на аварійний ремонт через бойові дії, повітряна лінія 330 кВ. У центральному регіоні відновлено частину обладнання на підстанції, що підвищило надійність передачі електроенергії магістральними мережами в одній з областей, повідомили в компанії.

У прифронтовому районі виявили пошкодження 10 опор і розкрадання проводу на лінії 330 кВ, що була в аварійному ремонті через бойові пошкодження. Крадіжку повідомлено в поліцію.

На півдні через пошкодження при бойових діях відключилась повітряна лінія 330 кВ. Аварійно-відновлювальні роботи розпочнуться після отримання дозволу від військових.

Диспетчерський центр наразі не прогнозує дефіциту в енергосистемі протягом доби. Однак через похолодання вечірній максимум споживання 5 грудня зріс на 1,8% порівняно з 4 грудня.

Експорту електроенергії 6 грудня не відбулось. Імпорт запланований на вечірні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 480 МВт-год.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ