АКТУАЛЬНО

Уночі над Україною збили 23 «шахеди» із 31

Уночі перед 23 лютого війська Російської Федерації здійснили атаку на Україну за допомогою безпілотників. Незважаючи на високу ефективність протиповітряної оборони, були зафіксовані деякі випадки нанесення ударів, зокрема в Одесі.

Про це повідомила керівниця пресцентру Операції Об’єднаних сил “Південь” Наталія Гуменюк під час ефіру телемарафону.

“На жаль, минула ніч принесла нам безліч випробувань. Протиповітряні та контрбатарейні підрозділи довелося вести активну боротьбу. Ворог в цю ніч вирішив застосувати підступну тактику дронових атак у напрямку Одещини. Протиповітряна оборона працювала максимально ефективно, але, на жаль, уникнути руйнувань і людських жертв не вдалося”, – підкреслила представниця Збройних сил України.

За словами Гуменюк, один із збитих дронів у Одесі призвів до руйнувань та пожежі на одному з підприємств, де були виявлені тіла трьох загиблих осіб.

Крім того, сили протиповітряної оборони збили один безпілотник на Херсонщині. Гуменюк підкреслила, що це свідчить про те, що російські війська ретельно планують маршрути для своїх безпілотників.

“Вони продовжують використовувати акваторію Чорного моря для виконання ударів, зокрема по Одещині. Також вони максимально уникають радарного виявлення, прокладаючи маршрути через тимчасово окуповані території, щоб дістатися до лінії зіткнення”, – додала вона.

Загалом ворог здійснив 31 атаку безпілотниками типу Shahed, використав три керовані ракети С-300, протирадіолокаційну ракету Х-31П та дві крилаті ракети Х-22.

Зазначається, що у рамках Одеської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської та Харківської областей протиповітряна оборона знищила 23 ударні безпілотники.

В Одесі один з безпілотників упав на цивільне підприємство — спалахнула пожежа. Під завалами рятувальники виявили тіла 3 загиблих людей. Пошуково-рятувальна операція завершена.

У Дніпрі безпілотник влучив у 9-поверховий житловий будинок. Наразі відомо про 8 постраждалих, 7 з них — госпіталізовані. Рятувальники розбирають завали і досі шукають людей.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ