АКТУАЛЬНО

В Азербайджані відбулися дострокові парламентські вибори

Згідно з результатами екзит-полу на парламентських дострокових виборах в Азербайджані, партія “Єні Азербайджан” (“Новий Азербайджан”) здобула переконливу перемогу. Інформацію про результати оприлюднив Центр соціологічних досліджень (ЦСД), повідомляє Report.az.

Директорка ЦСД Наталія Ісаєва на пресконференції заявила, що опитування проводилося на 150 виборчих дільницях у 75 округах, в якому взяли участь 136 520 виборців. Згідно з результатами, партія “Єні Азербайджан” отримала найбільшу кількість голосів у 45 з 75 округів.

Bloomberg, з посиланням на Oracle Advisory Group, повідомляє, що “Єні Азербайджан” здобуде щонайменше 62 з 125 місць у парламенті, тоді як безпартійні кандидати отримають 43 місця. Інші місця розподіляться між невеликими провладними партіями.

Опозиційна партія “Народний фронт” Азербайджану бойкотувала вибори, стверджуючи, що вони не були проведені вільно і чесно. Інша опозиційна сила, партія “Мусават”, змогла зареєструвати 25 своїх кандидатів. Загалом на виборах обирається 125 депутатів.

Спостерігачі від опозиційних сил повідомляють про можливі порушення, такі як “каруселі” та вкидання бюлетенів на виборчих дільницях. Влада відкидає ці звинувачення. На виборах спостерігали представники ОБСЄ, але вперше не було запрошено спостерігачів від Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Варто зазначити, що ці вибори відбулися достроково, як і президентські вибори, що проходили в лютому цього року. На президентських виборах Ільхам Алієв, який перебуває при владі вже понад 20 років, отримав понад 92% голосів і був переобраний на новий термін. Алієв став наступником свого батька, Гейдара Алієва.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ