АКТУАЛЬНО

У Харкові спіймали педофіла. Йому 83

Правоохоронці встановили, що керівник гуртка, куди ходили діти, гладив руками інтимні частини тіла своїх жертв. Поліція в Харківській області затримала 83-річного чоловіка, якого підозрюють у розбещенні дітей у секції пішохідного туризму для школярів. Він працював у навчальному закладі керівником секції, а також двірником за сумісництвом.

Про це в середу, 1 листопада, у себе в Facebook повідомив начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов. “Виявилося, що в спортивному залі під час занять він розбещував 11-річних дівчат. Усе це відбувалося на початку 2021-2022 років. Тоді діти відмовилися ходити в гурток. Але через страх і сором не назвали батькам справжні причини. коли одна з дівчаток наважилася розповісти своїй мамі”, – розповів правоохоронець.

Дитина розповіла правоохоронцям, що під час занять керівник гуртка гладив руками її інтимні частини тіла. Вона намагалася чинити опір, вириватися, але підозрюваний завжди робив це, коли одягав дітей у туристичне спорядження, і маскував розбещення під допомогу.

Також свідчення дали однокласниці дівчинки. Вони теж ходили в туристичний гурток і всі наполягають: він робив це навмисно. Чоловік вчиняв таке сексуальне насильство над шестикласницями не раз і користувався тим, що на заняттях не було інших дорослих.

“Найстрашніше, що колектив ліцею, керівник гуртків, учителі встали на бік свого колеги і дають йому найкращі характеристики”, – зазначив Болвінов і додав, що поліція довго збирала докази. Зловмиснику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Наразі він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ