АКТУАЛЬНО

В Малі революціонери розгромили вагнерівців

У Малі туареги-повстанці завдали значної поразки підрозділам “ПВК Вагнер” та військовим малійської хунти. За різними джерелами повідомляється про 40-80 вбитих російських найманців та кілька десятків полонених. Російські ЗМІ підтвердили, що під час боїв загинув один з командирів вагнерівців Антон Єлізаров, який керував підрозділами “Вагнер” під час захоплення Бахмута і Соледара.

Антон Єлізаров, відомий під позивним “Лотос”, очолив “ПВК Вагнер” після смерті її фінансиста Євгена Пригожина та колишнього ватажка Дмитрія Уткіна. Єлізаров, який брав участь у бойових діях в Україні, зокрема в окупації Соледара та боях за Бахмут, згодом був відправлений виконувати завдання в Африці.

Російські військові блогери активно обговорюють події в Малі, де туареги розбили підрозділ вагнерівців. Вони підтверджують фото та відео, які поширюються у соціальних мережах, на яких видно велику кількість полонених та вбитих найманців “ПВК Вагнер”. За їхніми словами, вагнерівці потрапили у засідку, що призвело до значних втрат.

Речник УДА Південь Сергій Братчук відреагував на істерію в російських соцмережах та розповів про приємні новини, які надходять з Малі. “Стало відомо про ліквідацію людини, яка очолила ПВК після вбивства путінського повара та нациста Уткіна, а саме командира з позивним ‘Лотос’. Не дуже медійного, але дуже відомого в тих колах кацапа, який брав участь у бойових діях в Україні, зокрема в окупації Соледара,” – сказав Братчук.

Крім Антона Єлізарова, росіяни повідомляють, що в Малі загинув адміністратор пропагандистського каналу Grey Zone з позивним “Бєлий”, ймовірно, Нікіта Федянін. Втрата цих фігур є значним ударом для “ПВК Вагнер” та їхньої діяльності в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ