АКТУАЛЬНО

В Нью-Йорку запускають навчання учнів застосовувати ШІ в державних школах

Державні школи Нью-Йорка впроваджують ініціативу щодо заохочення та підтримки викладачів та учнів, які вивчають і досліджують технологію штучного інтелекту (ШІ). За інформацією керівника державних шкіл Нью-Йорка Девіда Бенкса для Chalkbeat, цей крок є відповіддю на загальне занепокоєння освітян щодо потенційних ризиків та зловживань у сфері ШІ.

У звіті повідомляється, що на початку цього року чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT був тимчасово включений до списку веб-сайтів, доступ до яких потребує згоди педагогічного персоналу та учнів. Більш ніж тисяча відгуків отримали органи освіти від працівників та учнів, які висловлювали свої побоювання і переваги використання технології ШІ в освіті.

Деякі вчителі вже внедрюють уроки з комп’ютерних наук, використовуючи штучний інтелект у рамках ініціативи “Комп’ютерні науки для всіх”. Один із прикладів – середня школа в Квінсі, де учні обговорюють етичні аспекти ШІ, а також вивчають точність відповідей ChatGPT, ставлячи йому різноманітні питання.

Керівник шкільного округу Девід Бенкс відзначив, що початкова обережність відносно ШІ в освіті виправдана, проте тепер вона перетворюється на об’єктивне дослідження можливостей і ризиків цієї нової технології. Передбачається, що учителям буде доступний набір ресурсів для проведення уроків та дискусій щодо ШІ в їх класах, з метою підготовки учнів до роботи в сучасному світі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ