АКТУАЛЬНО

В США розглядають можливість створення корпусу для координації всіх безпілотних систем

Пропозиція комітету Палати представників щодо створення корпусу безпілотників в армії може викликати суперечку з прагненням розширити наявність безпілотних літальних систем у деяких оперативних підрозділах.

Проект закону про оборонну політику на фінансовий 2025 містить положення, за яким в армії мають створити корпус безпілотників — по суті, відділення для нагляду за всіма програмами БПЛА та боротьби з безпілотниками. Філія відповідатиме за інтеграцію цих систем у всій армії.

Згідно з положенням, корпус безпілотників приєднається до 17 спеціалізованих відділів армії, які зосереджені на таких сферах, як авіація, кіберпростір, піхота та боєприпаси.

Гейб Камарілло, заступник міністра армії, заявив, що розуміє зацікавленість законодавців у зосередженні уваги служб на безпілотних системах через їхнє поширення під час конфліктів в Україні та на Близькому Сході. Однак, додав він, створення спеціальної гілки для цієї роботи не є правильним підходом — принаймні зараз.

За його словами, створення подібної служби суперечитиме підходу армії США, яка постійно експериментує з різними частинами різних формувань, аби зрозуміти, як найкраще їх використати.

Армія також приділяє увагу купівлі невеликих комерційних дронів, які важать менше 25 кг. Бюджетний запит на 25 фінансовий рік включає 25 мільйонів доларів для підрозділів купівлі готових систем, підтверджених програмою Blue UAS.

Blue UAS — це підрозділ оборонних інновацій, призначений для перевірки комерційних безпілотників, які замовляються для військового використання, чи є вони кіберзахищеними, і чи не містять технологій від китайських постачальників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ