АКТУАЛЬНО

В Україні підвищили тариф на тепло

У місті Кропивницькому погодили підвищення тарифів на централізоване теплопостачання, про це повідомила голова регіонального департаменту економічного розвитку, Ніна Рахуба.

Підвищення цін на тепло пов’язане зі збільшенням вартості його компонентів і витратних матеріалів для ремонту мереж і обладнання, а також необхідність підвищення зарплати працівникам у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Слід зазначити, що в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення під час воєнних дій. Тарифи на тепло для населення мають залишатися на рівні, що діяв до початку повномасштабної війни в країні 24 лютого 2022 року.

Різницю між чинним тарифом і реальними потребами підприємств компенсуватиме держава з державного бюджету. Важливо зазначити, що об’єкти, які не матимуть лічильників, платитимуть за тарифом 50,85 грн/кв. м, а ті, в яких лічильники встановлені, – за 3811,49 грн/Гкал. Однак, бюджетні та інші організації в опалювальний сезон платитимуть за новими затвердженими тарифами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ