АКТУАЛЬНО

В Україні розроблять курси для учнів із вадами слуху та зору

Міністерство науки оголосило про свої плани створення спеціальних курсів для учнів із вадами слуху та зору, які будуть запроваджені до 2024 року. Цей крок входить в рамки реалізації Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання до 2030 року, яка має за мету забезпечити рівні умови доступу до освіти для всіх.

Проєкт стратегії вже пройшов обговорення та погодження і має бути підписаний урядом наприкінці поточного місяця, зазначив Оксен Лісовий. Серед інших ініціатив Міністерства освіти на наступний рік – затвердження плану заходів з реалізації стратегії, розширення функцій і взаємодії інклюзивно-ресурсних центрів, відновлення пошкоджених центрів, збільшення кількості освітніх центрів “Школа супергероїв” та робота над законопроектом “Про освіту дорослих”.

У планах також передбачено збільшення кількості учнів у Міжнародній українській школі, співпраця з Міжнародною українською школою та реалізація проєкту “Точка дотику”. Крім того, заплановано розпочати навчання дорослих, які втратили зір, в рамках проєкту “Точка дотику”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ