АКТУАЛЬНО

В Україні все менш охочих вступити до лав ЗСУ

Україна стикається з серйозними проблемами у сфері мобілізації, як повідомляє The Wall Street Journal. Попри значні зусилля, спрямовані на поповнення лав збройних сил, кількість добровольців та новобранців стрімко зменшується. Ситуація стала особливо напруженою на фоні тривалого конфлікту та нових вимог законодавства.

Нові закони знизили призовний вік із 27 до 25 років і запровадили нові суворі покарання для тих, хто не хоче з’являтися в територіальні центри комплектування для уточнення даних. Але на відміну від перших днів українського конфлікту, коли безліч українців вирушили добровольцями в армію, зараз багато чоловіків мобілізаційного віку намагаються уникнути служби в ЗСУ будь-якими можливими способами.

Кількість охочих вступити до аспірантури, навчання в якій традиційно звільняє від призову, цього року досягла рекордних показників. Контрабандисти беруть до $15 тис. за нелегальне вивезення чоловіків із країни. А деякі українці, по суті, вирішують залягти на дно.

На третьому році повномасштабного конфлікту їхні спроби уникнути участі в бойових діях підкреслюють неприємну для Києва реальність: більшість чоловіків, які хотіли вступити до лав ЗСУ, вже зробили це. І чим довше триватиме конфлікт, тим, очевидно, складніше буде набирати новобранців.

Уже зараз військовослужбовці на фронті на сході України скаржаться на те, що в їхніх батальйонах не вистачає людей і вони відчайдушно потребують резерву.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ