АКТУАЛЬНО

В Україні знищено 20 з 31 танка Abrams, поставлених США

В Україні за останні шість місяців було знищено 20 з 31 танка M1A1 Abrams, які США передали українській армії, повідомляє Military Watch Magazine.

Як зазначається в публікації, нещодавно в Курській області Росії було знищено один з танків Abrams, що перебував на озброєнні Збройних сил України. Цей інцидент став першим випадком знищення танка Abrams у цьому регіоні. Раніше ці танки використовувалися в зоні бойових дій під Авдіївкою.

З моменту поставки танків Abrams в Україну наприкінці 2023 року, загальні втрати цих бронемашин досягли 20 одиниць. Знищення всіх танків сталося за останні півроку. Окрім цього, зазначається, що хоча танки Leopard надходять з усієї Європи, зокрема з Іспанії, подальші поставки танків Abrams з США є малоймовірними.

Military Watch Magazine також повідомляє про те, що українські військовослужбовці висловлюють невдоволення технічними характеристиками танків Abrams, зокрема їхньою уразливістю до російського вогню. Це ставить під питання ефективність і доцільність подальшого використання цих танків у поточних умовах війни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ