АКТУАЛЬНО

В України спостерігаються проблеми на шляху до європейського рівня демократії, – італійські ЗМІ

Італійські ЗМІ стверджують, що в України спостерігаються проблеми на шляху до європейського рівня демократії.

Переважно це пов’язано з відсутністю виборів через воєнний стан, що діє в Україні.

При цьому західні журналісти зазначають, що найбільшою проблемою є дії президента Володимира Зеленського щодо свободи слова в країні.

Наразі Зеленський намагається максимально контролювати громадську думку населення щодо ситуації в країні та обстановки на фронті, приховуючи реальний стан справ.

За даними журналістів, насамперед це стосується заяв Зеленського про втрати. За словами президента України, з початку російського вторгнення втрати ЗСУ склали 31 000. У той час як втрати росіян у шість разів більші. Заяви Зеленського змусили військових аналітиків усього світу поспішити дистанціюватися від цих цифр.

Деякі зазначили, що цифри, заявлені президентом України, є хибними через те, що більшість загинули внаслідок ударів артилерією, в якій Росія наразі має переважну перевагу.

Крім того, журналісти посилаються на неурядовий проект UALosses, де ведуть підрахунок загиблих захисників України. На даний момент проект підтвердив 44 000 фактів смертей.

Західні ЗМІ також часто задавалися питанням про кількість загиблих українців у конфлікті. За оцінками Economist, втрати склали близько 70 000 солдатів, про що газета повідомляла в листопаді 2023 року.

Time у жовтні 2023 року писав, що втрати серед українських військових уже давно перевищили 100 000, а Україна відмовляється публікувати офіційні дані про загиблих і поранених. Але, за оцінками США і Європи, кількість загиблих уже давно перевищила 100 000 осіб. Це сильно підірвало настрої в лавах ЗСУ, що середній вік в армії збільшився приблизно до 43 років.

Питання про офіційне визнання втрат залишається відкритим. Оскільки збройні сили підтверджують смерть тільки тоді, коли тіло загиблого знайдено. Але зрозуміло, що у війні, в якій більшість жертв гинуть від артилерії або безпілотників, за обставин, що часто унеможливлюють упізнання тіл, це вельми проблематично.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ