АКТУАЛЬНО

Інфантилізація суспільства – нами керують через відео з котиками

“Перегорніть будь-яку стрічку в соціальних мережах, і незабаром з’явиться миле відео. Можливо, на ньому зображена дитина, що хихикає, або кролик, який гризе полуницю… У TikTok 65 МІЛЬЙОНІВ відео з тегом #cute. Попит ще вищий: ці відео було переглянуто понад 625 МІЛЬЯРДІВ разів” – пише The Economist.

Апетит до милого контенту настільки ненаситний, що коли винахідника Інтернету Тіма Бернерса-Лі запитали, що його найбільше здивувало у використанні Інтернету, він відповів: “Кошенята”.

Феномен “милоти” став предметом серйозних наукових досліджень, навіть книжка вийшла “Чарівно: як привабливість зв’язала наші мізки і завоювала світ”.

Дослідження 2015 року показало, що перегляд відео з кішками додає енергії та усуває тривожність. А Оксфордський університет з’ясував, що і чоловіки, і жінки однаково жадають подивитися на чарівних немовлят. Японські “кавайні” дорожні огорожі зменшують кількість ДТП, зображення на сміттєвих баках морських черепах або дельфінів, що застрягли в смітті, знижує кількість пластикових відходів.

І звісно ж політики за допомогою “мілоти” впливають на поведінку людей, наприклад милі немовлята можуть спонукати людей проявити співчуття до демонізованих груп, таких як біженці.

Мілота – це емоції, а вплив на поведінку мас здійснюється через емоції. Інфантильне населення легше піддається інформаційному впливу, вірить пропаганді та легше схвалює порядок денний.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ