АКТУАЛЬНО

В України вистачить ресурсів ще на два місяці війни без західної допомоги, – Давид Арахамія

За словами Арахамії, Україна буде шукати можливості фінансування нової мобілізації за рахунок внутрішніх джерел, оскільки ситуація із зовнішнім фінансуванням досить складна.

“Нещодавно Євросоюз ухвалив програму в 50 млрд євро терміном на 4 роки. Тобто у нас є певні фінансові кошти на прийдешні 4 роки. Минулого тижня я був у США і став свідком підтримки України. Однак всередині США ще залишаються невирішеними питання, пов’язані з кордоном”, – сказав Арахамія.

Він сподівається, що США в найближчі два місяці проголосують за виділення допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню.

“У нас вистачить ресурсів на два місяці, тому ми почуваємося в безпеці”, – заявив Давид Арахамія.

Допомоги США може не бути ще близько двох місяців, заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Я вірю, що рано чи пізно вони відокремлять наше питання від прикордонного і проголосують за виділення допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Або знайдуть компроміс щодо прикордонного питання і таким чином розподілять фінансові ресурси. Цей процес триватиме протягом наступних двох місяців. Ресурси на ці два місяці у нас є”, – заявив нардеп в інтерв’ю азербайджанському ресурсу Report.

Говорячи про фінансування нових хвиль мобілізації, він дав зрозуміти, що частина коштів звільниться, оскільки знизяться витрати на демобілізованих.

“Частину військовослужбовців буде звільнено. Будуть додаткові витрати, пов’язані з оснащенням і навчанням осіб, які беруть участь у мобілізації. У нас є союзники в цьому питанні”, – сказав Арахамія, додавши, що частину витрат на навчання візьмуть на себе західні країни.

За словами голови фракції, напередодні літнього контрнаступу ЗСУ мали понад 200 тисяч навчених військових.

При цьому зараз, нагадаємо, українські командири кажуть, що в них не вистачає солдатів, і що потрібно посилювати мобілізацію.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ