АКТУАЛЬНО

Вартість артснарядів у світі зросла вп’ятеро, – Зеленський

У зв’язку з повномасштабним вторгненням російських військ на територію України, вартість артилерійських снарядів у світі відзначено зростанням у п’ять разів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції.

“Війна в Україні вплинула на вартість артилерійських снарядів. Навіть звичайний снаряд, що коштував півтори тисячі доларів на початку війни, сьогодні оцінюється у контрактах від 4 до 8 тисяч. Це свідчить про те, як війна перетворюється на вигідний бізнес для деяких”, – підкреслив глава держави.

За словами Зеленського, таке зростання цін є результатом комерційних інтересів, коли гроші визначають доступність боєприпасів. В умовах дефіциту артилерійських снарядів Україна стикається з необхідністю боротьби за кожен боєприпас.

Варто зазначити, що країна стикається із серйозним дефіцитом артилерійських снарядів, що стало наслідком невиконання Євросоюзом обіцянки надати мільйон боєприпасів у встановлені терміни, а також неможливості США затвердити нове фінансування для допомоги Україні. Цей дефіцит суттєво вплинув на обстановку на фронті, що призвело до нещодавнього відступу українських захисників з Авдіївки. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відзначив, що при належному забезпеченні боєприпасами відступ не був би необхідним.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ