АКТУАЛЬНО

Велика Британія готується до введення цифрового фунта

У консультаційному документі Банку Англії та Міністерства фінансів висловлено намір Великої Британії запустити власну цифрову валюту до 2025 року. Метою цього кроку є забезпечення того, щоб країна не відставала у сфері технологій в умовах активного розвитку криптовалют по всьому світу.

Зазначено, що розширення використання цифрових валют може стати причиною розколу грошової системи Англії, що може підірвати стабільність британської економіки та обмежити можливості Банку Англії здійснювати монетарну політику.

У зв’язку з цим держава планує випустити свою власну цифрову валюту, яку навмисно назвати Britcoin. Цей крок має на меті посилити конкуренцію в галузі цифрових платежів, а також зберегти стерлінг як основну валюту Великобританії. Також передбачається, що Britcoin стане “сполучним активом” між британським фунтом і іншими криптовалютами, не пов’язаними зі стерлінгом.

Вартість будь-якої цифрової валюти Великої Британії буде прив’язана до вартості британського фунта стерлінгів у транзакціях, які буде контролювати Банк Англії. З іншого боку, 10 фунтів стерлінгів готівкою можна буде обміняти на 10 фунтів стерлінгів у цифровому форматі.

Операції будуть проводитися через анонімні гаманці у смартфонах, забезпечуючи рівень конфіденційності, подібний до того, який пропонують інші криптовалюти. Це сприятиме високому рівню довіри громадськості до цифрового фунта.

«Ми завжди будемо гарантувати, що конфіденційність людей має високий пріоритет у будь-якому дизайні, і будь-яке впровадження буде поруч , а не замість традиційної готівки», — наголосив Бім Афоламі, економічний секретар Міністерства фінансів.

Наразі Міністерство фінансів та Банк Англії розробляють зовнішній вигляд цифрового фунта Великої Британії. Просування його впровадження не передбачається в найближчий час, згідно з доповіддю, це може зайняти кілька років.

Майбутній етап проєктування спрямований на глибоке вивчення можливостей “Britcoin” і його потенціалу для полегшення та інновацій у щоденних фінансових операціях для фізичних осіб і компаній.

Остаточне рішення щодо створення цієї цифрової валюти Центральним банком (ЦБ) буде ухвалено після завершення цього етапу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ