АКТУАЛЬНО

Carlsberg відмовляється укладати угоду з урядом Росії

Данська пивоварна компанія Carlsberg оголосила про розрив усіх зв’язків зі своїм російським бізнесом і відмову від укладення угоди з урядом Росії, щоб не виправдовувати незаконне захоплення своїх активів. Про це повідомляє CNN.

З початку минулого року Carlsberg намагалася продати свою російську дочірню компанію “Балтика”, за якою послідували інші західні компанії, що покинули Росію після вторгнення Росії в Україну.

Однак після того, як у червні Carlsberg оголосила, що знайшла покупця на свій бізнес у Росії, президент Росії Володимир Путін видав наказ тимчасово вилучити частку Carlsberg у місцевій пивоварні.

“Неможливо ігнорувати той факт, що вони вкрали наш бізнес у Росії, і ми не збираємося допомагати їм узаконити це”, – заявив Якоб Ааруп-Андерсен, генеральний директор компанії, який обійняв цю посаду у вересні.

Ааруп-Андерсен повідомив, що через обмежену комунікацію з керівництвом “Балтики” і російською владою з липня Carlsberg не змогла знайти прийнятне рішення для ситуації, що склалася.

“Ми не маємо наміру укладати угоду з російським урядом, яка якимось чином виправдовує незаконне захоплення нашого бізнесу”, – сказав він журналістам після квартального звіту компанії.

На початку цього місяця Carlsberg також розірвала ліцензійні угоди на свої бренди в Росії, що давало змогу “Балтиці” виробляти і продавати всю продукцію Carlsberg у країні.

“Коли у цих ліцензій закінчиться пільговий період, їм більше не дозволять виробляти жодну нашу продукцію. Звичайно, я не можу гарантувати, що це станеться, але ми на це розраховуємо”, – сказав Ааруп-Андерсен.

Carlsberg володіє вісьмома пивоварними заводами і близько 8400 співробітниками в Росії, а минулого року компанія списала 9,9 мільярда данських крон (1,41 мільярда доларів США) на “Балтику”. Це рішення Carlsberg залишити російський бізнес може мати довгострокові наслідки для компанії та привернути увагу до складної ситуації в російському бізнес-сегменті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ