АКТУАЛЬНО

Велика Британія направить 20 тисяч військовослужбовців на навчання НАТО в Європі

Одні з наймасштабніших навчань НАТО в Європі наближаються, і Велика Британія готується вислати велику військову делегацію для участі у них. Протягом першої половини цього року країна відправить в Європу військові кораблі, винищувачі та близько 20 тисяч військовослужбовців.

В рамках навчань НАТО “Steadfast Defender 24”, які триватимуть з лютого по червень в Східній Європі, Велика Британія розмістить 16 тисяч своїх військових. До складу делегації входить авіаносна ударна група, штурмовики F-35B Lightning та літаки-розвідники Poseidon P8. Ці навчання присвячені відзначенню 75-річчя створення Альянсу.

Міністр оборони Великої Британії, Грант Шаппс, зазначив, що це одне з найбільших навчань НАТО з часів Холодної війни. Він підкреслив важливість об’єднання зусиль 30 країн Альянсу і Швеції для надання ефективного захисту від загрози, яку представляє російський режим Путіна.

Після наказу президента Росії Владіміра Путіна про повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року, НАТО посилило кількість боєздатних військ. У контексті цього рішення, підписання Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Великою Британією та Україною є важливим етапом у зміцненні оборонної співпраці обох країн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ