АКТУАЛЬНО

Велика Британія та Франція вдосконалять заходи по протидії нелегальній міграції на малих човнах

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі та його французький колега Жеральд Дарманен узгодили швидше впроваджувати заходи повітряного спостереження для зменшення кількості мігрантів, які намагаються потрапити до Британії на малих човнах.

В офіційній заяві, оприлюдненій після переговорів у Парижі, зазначено про наміри прискорити розгортання ключового обладнання для повітряного спостереження над міграційними маршрутами. “Ці заходи забезпечать надзвичайний охоплення, що дозволить французьким правоохоронним органам швидше реагувати на спроби перетину кордону”, – йдеться у повідомленні, без конкретизації строків впровадження.

У заяві також йдеться, що глави МВС обох країн привітали прискорення виконання угоди, укладеної на британсько-французькому саміті у березні 2023 року. Клеверлі та Дарманен також узгодили налагодження тісніших зв’язків у сфері правопорядку і обговорили план проведення зустрічі міністрів внутрішніх справ північноєвропейських країн щодо міграційних питань.

Офіс Клеверлі цитує Дарманена, який підкреслив, що Франція і Велика Британія також продовжать закликати до укладення угоди між Великою Британією та ЄС стосовно міграції для кращого управління як легальною, так і нелегальною міграцією.

Намагаючись потрапити до Британії через Ла-Манш, щорічно тисячі людей ризикують життям, і хоча такі подорожі часто завершуються трагедіями, проблема міграції на малих човнах залишається важливим політичним питанням для британського уряду та складною темою у відносинах з Францією.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ